Hangisini seçeceğine karar veremiyor musun? ,o halde Rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

Şekerpare


Bayram Tatlılarına devam ediyoruz Şekerpare tatlısı da Bayram için uygun leziz bir tatlı,yapımı kolay malzemeleri her evde bulunan malzemeler şimdiden kolay gelsin diyorum.

Şekerpare tatlısının malzemeleri

3 Su bardağı dolusu un, bir su bardağı pudra şekeri, 2 adet yumurta, 125 gr. margarin, 125 gr. tereyağ, yarım bardak irmik, bir tatlı kaşığı kabartma tozu, 50 gr. badem veya fındık.

Şekerpare tatlısının şerbeti için gerekli malzemeler

5 su bardağı su,4 su bardağı toz şeker,yarım limonun suyu.

Şekerpare tatlısının yapılışı-

Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.( Suyu ve şekeri birlikte 15-20 dakika kaynatalım,limon suyunu da katarak 3 dakika daha kaynatıp ocaktan alarak soğutalım)

Oda ısısında yumuşayan yağımızı Unumuzun içerisine koyarak harmanlıyalım daha sonra pudra şekeri,yumurta,irmik ve kabartma tozunuda ilave ederek malzemeyi iyice yoğuralım.Kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlıyarak fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ortalarına fındık veya badem batırın, önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 45 dakika pişirelim rengi hafif kızarmış olan şekerparenin üzerine soğuk şerbet dökerek beklemeye alalım şerbetini çeken tatlımızı soğuk olarak servis edelim.

0 yorum: