Hangisini seçeceğine karar veremiyor musun? ,o halde Rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

Frigo Tarifi

Sayın okurlarım yazın tüm sıcaklığı ile geldiği şu günlerde biraz olsun serinlemek için dondurma veya soğuk içeceklere itibar ederiz , aman dikkat diyorum özellikle çocuklarımıza nasıl yapıldığını bilmediğimiz hijyen olmayan yerlerden bu gibi yiyecekleri almadan önce dikkat edelim. Bence evde yapıcağınız dondurma veya soğuk tatlıları kendiniz ve çocuklarınız rahatlıkla yiyebilirsiniz. Şimdi size Frigonun tarifini vereceğim umarım yapar afiyetle yersiniz.


Frigonun malzemeleri

Bir kilo süt, bir su bardağı şeker, 3 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı nişasta, 2 yumurta, 100gr. margarin, 3 çorba kaşığı kakao.

Frigonun yapılışı

Derince bir tencereye sütü ve şekeri koyarak kaynatalım.Diğer yerde un,nişasta,yumurtayı yarım bardak su ile iyice çırpalım.Kaynıyan süte margarini, hazırladığımız yumurtalı karışımı ve kakaoyu yavaş yavaş katalım ve dibini tutturmadan karıştırarak göz göz olana dek pişirelim.

Pişen tatlıyı önceden ıslatılmış birborcama veya tepsiye dökerek soğutalım.Soğuyan tatlımızı buzdolabına ( buzluk kısmına veya derin dondurucuya) koyarak donmasını sağladıktan sonra dilim dilim keserek taze meyve ile birlikte servis edelim.

0 yorum: