Hangisini seçeceğine karar veremiyor musun? ,o halde Rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

İzmir Pilavı

İzmir pilavını mutlaka tatmanızı tavsiye ederim.Bir arkadaşımın tarifi ile ben pişirdim hakikaten çok leziz Cevizin ve kayısının harika aromasını hissedip yemekten zevk alacağınız ayrıca davet ve Bayram sofralarınızada çok yakışacağından bu tarifi sizlerle paylaşacağım şimdiden afiyet olsun diyorum.

İzmir Pilavını malzemeleri

2 su bardağı baldo pirinç, bir adet orta boy soğan, 100 gr. margarin, 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 2,5 bardak tavuk suyu, 8 tane kuru kayısı,2 yemek kaşığı kuş üzümü, 3 yemek kaşığı iri doğranmış ceviz, 1 çay kaşığı tarçın, yarım çay kaşığı toz şeker, tuz,karabiber.

İzmir Pilavının yapılışı

Pirincimizi ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu sıcak suda kısa bir süre bekletelim.Sonra soğanı küp küp doğrayıp yağda kavuralım(yakmamaya dikkat soğan sararınca tamamdır)Kavrulan soğanlara dolmalık fıstığı,kuş üzümünü,kayısıları(kayısıları ikiye veya dörde bölebilirsiniz)ekleyip bir iki çevirdikten sonra Tavuk suyunu,şekeri,tuzu ilave edelim.

Diğer taraftan tuzlu suda bekleyen pirinci süzerek cevizlerle birlikte hazırladığımız tavuk sulu malzemeye katarak yüksek ateşte 3-4 dakika pişirelim, ateşin altını kısıp pilav suyunu çekene kadar demlenmesini sağlayalım. Sonra pilavımızı bir servis tabağına alarak üzerine karabiber serperek servis edelim.

0 yorum: